fbpx

5 redenen waarom een podcast maken effectief is voor je bedrijf

17 oktober 2022 Mehmet Bicilir

Effectiviteit van podcasts

Steeds meer bedrijven maken een podcast om verschillende redenen. Bedrijven kunnen namelijk oneindig de diepte in met hun podcast over hun passie, product, dienst of branche. Ook worden podcasts steeds populairder dan ooit. Deze blog geeft je weer waarom een podcast maken effectief is voor je bedrijf.

Hier zijn 5 reden waarom een podcast maken effectief is voor jouw bedrijf

  1. Hogere vindbaarheid op Google en Bing

Podcasts vindbaarheid

Door het maken van podcasts, kan je een hogere vindbaarheid krijgen op Google en Bing dan dat je nu hebt. We vernoemen Bing omdat dit de 2de meest gebruikte zoekmachine is in Nederland. Sommige mensen gebruiken namelijk de zoekmachine die al automatisch is ingesteld in hun internetbrower. Denk hierbij aan Microsoft Edge in plaats van Google. Het is daarom interessant om hier ook op te gaan focussen.

Het is belangrijk dat je jouw podcast niet alleen op je website plaatst maar ook op je andere kanalen. Het plaatsen van je podcast op YouTube is ook super goed voor de vindbaarheid van je podcast. Google laat namelijk tijdens zoekresultaten ook linkjes naar YouTube zien.

  1. Eenvoudig inzetbaar en deelbaar op website en social media

Een podcast kan je simpel op je eigen website plaatsen en delen op je social media kanalen. Je kan leuke fragmenten van jouw podcast delen op social media, de podcast toevoegen op een podcast app (zoals iTunes en Spotify) en luisteraars kunnen het weer delen met mensen om hun heen.

Dit zorgt er ook voor om de vindbaarheid van je podcast te vergroten dan dat je het alleen op je website en een podcast app plaatst. Je deelt jouw podcast namelijk op meer kanalen waar je doelgroep te vinden is.

  1. Bereikt een brede doelgroep

Podcast doelgroep

Podcasts staan bekend dat het een breed publiek kan bereiken. Het bestaat uit tekst, video en audio, waardoor je ook potentiële klanten of luisteraars kan bereiken. Met alleen tekstuele content red je het namelijk niet om een breed publiek te bereiken. Niet iedereen kan zich zetten tot het lezen van teksten. Vooral als het om lange stukken content en informatie gaat. Veel mensen stoppen met lezen of beginnen er zelfs niet aan. Video en audio zijn daarentegen eenvoudiger voor die doelgroep om de informatie te verwerken.

  1. Podcasts worden steeds populairder dan ooit

Podcast doelgroep

Bijna de helft van alle Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. Namelijk 49%. Dit zijn bijna 7 miljoen Nederlanders. Er komen niet alleen steeds meer luisteraars bij, maar ook luisteren mensen steeds vaker en langer naar een podcast. Hierbij hoort ook de doelgroep die zich niet kan zetten tot lezen. Video en audio zijn eenvoudiger om te verwerken en is de verwachting dat er meer mensen in de toekomst naar podcasts gaan luisteren. Klik hier om meer te lezen over de populariteit van podcasts en de verwachtingen ervan in de toekomst.

  1. Persoonlijkere content

Podcast doelgroep

Tekst is een afstandelijk medium voor je doelgroep. Vooral in de wereld van de nieuwste marketingtrends, is het belangrijk om hierin mee te bewegen en aanpassingen te verrichten in je content. Tekst is overigens ook een medium waar je moeilijk emotie kan overbrengen. Met video en audio kan de luisteraar de emoties zien en horen, net als hoe dat in de werkelijkheid is. Dit maakt een podcast nou een stuk persoonlijker voor de doelgroep en dit kan je doelgroep ook omzetten naar trouwe fans.

Disclaimer: het is niet de bedoeling van Hangloose om over te komen dat podcasts HET beste medium is. Hangloose gelooft in de goede combinatie van audio, video en tekst.

Jouw eigen podcast maken?

Heb je interesse om een eigen podcast te maken? Klik dan hier om meer te weten te komen over het maken van je eigen podcast. Wij helpen je graag van begin tot eind met het bedenken, produceren en verspreiden van jouw podcast. Echter kan het ook zijn dat je helemaal niet zit te wachten op iemand die continu over je schouder meekijkt. In dat geval kun je onze apparatuur en expertise ook gewoon los huren.

Meer weten?

Heb je een vraag over het maken van podcasts, dan kun je altijd contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Heb je een vraag of opmerking, dan kun je deze hieronder kwijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SAMENWERKEN?

Onze adviseurs komen graag (virtueel) bij je langs
om te sparren over jouw content-vraagstuk

flag
stars

Arnhem / Nijmegen

Primulalaan 2 A1
6851 TP Huissen
The Netherlands

info@justhangloose.nl

+31 (0)24 848 03 15

Algemene Voorwaarden

DOWNLOAD

Blijf op de hoogte

Hangloose – Voor digitale groei!

© 2018 – 2022
contact-section