fbpx

Jouw eigen podcast maken?

Wil je graag aan de slag met het maken van een podcast? Dat begrijpen we helemaal!

Je kan met een podcast namelijk oneindig de diepte in over jouw passie, product, dienst of branche. Ga het gesprek aan met specialisten en deel kennis, of creëer een informele (spel)show ter vermaak. Er is ontzettend veel mogelijk

Je bereikt daarnaast een potentieel nieuwe doelgroep – of hebt de mogelijkheid om op een geheel andere manier met een bestaande doelgroep in contact te komen.

Klaar om vrienden, bezoekers of klanten te transformeren naar trouwe fans?!

Beluister een paar voorbeelden

In onze studio geproduceerd

WIN JOUW PODCAST

Onderaan deze pagina vind je een formulier. Dit formulier kun gebruiken als je interesse hebt om verder te sparren over de mogelijkheden.
Onder alle inzendingen kiezen we elk halfjaar een idee dat we kosteloos uitwerken!

Van idee tot publicatie

Onze samenwerking start al bij de tekentafel. We denken namelijk graag mee over het format, de kop en staart van de show, manier van publiceren en uiteraard mogelijke (betaalde) samenwerkingen met sponsoren.

We ontwerpen mediakits (documenten met daarin feiten en cijfers over jouw podcast) en helpen je actief bij het benaderen van potentiële sponsors om ervoor te zorgen dat jouw podcast levensvatbaar wordt. Zo combineren we het nuttige met het aangename – en hoef je hier zelf de telefoon niet voor op te pakken.

We hebben inmiddels meer dan 175 afleveringen van uiteenlopende podcasts geproduceerd. Soms is het een “one off” waarbij er een podcast voor een eenmalige campagne wordt gemaakt. Echter gaat het in veel gevallen om doorlopende shows van meerdere seizoenen.

En ja, we hebben zelf ook wel eens een proefballonnetje opgelaten, zoals de laatste audioclip van het voorbeeld bovenaan de pagina 😉

Maximaliseer je bereik

Je maakt een podcast meestal met de intentie om jouw boodschap bij zoveel mogelijk relevante luisteraars over te brengen.
Vanuit onze expertise op het gebied van online marketing, kunnen we je doelgericht helpen bij het maximaliseren van je bereik. Dit begint al bij het kiezen van de juiste distributiekanalen.

Zo heb je de keuze om jouw podcast organisch te laten groeien, maar is het ook mogelijk om een podcast met hulp van online advertenties actief bij jouw doelgroep onder de aandacht te brengen. Zo geef je jouw podcast een eerste boost die je helpt om de organische groei te verspoedigen.

Daarnaast helpt het combineren van audio en video je bij het benutten van Youtube als zoekmachine. Dit is uiteraard geen must, maar wil je écht zoveel mogelijk luisteraars bereiken – dan is Youtube eigenlijk onmisbaar ik je mix.

Verdien geld met je podcast

Een podcast is tegenwoordig een handig kanaal om extra inkomen te genereren. Zeker wanneer je een vaste groep luisteraars hebt wordt het interessant om samen te gaan werken met sponsoren.

Het is een misverstand om te denken dat je alleen bij grote aantallen luisteraars kunt profiteren van sponsorships. Het gaat er juist om hoe betrokken jouw luisteraars zijn. Liever 40 fans, dan 1000 luisteraars die één aflevering luisteren.

Heb je de intentie om jouw podcast als verdienmodel in te zetten, dan denken we graag met je mee. Bij een aantal shows draaien we een pilot waarbij we het management in de breedte uit handen nemen. Dit betekent dat we

  • korte snippets maken van leuke quotes uit jouw podcast
  • je helpen bij het maken van social media posts en deze inplannen
  • aantrekkelijke thumbnails ontwerpen voor jouw podcast
  • een mediakit ontwerpen die je kunt delen met potentiele sponsoren
  • potentiele sponsoren voor je benaderen met een heldere propositie
  • meedenken over andere manieren waarmee je omzet kunt generen (merchandise/e-learnings/boeken)Hiermee tover je jouw podcast om tot een digitaal product waar je geld mee verdient.

De opties

Zoals gezegd helpen we je graag van begin tot eind met het bedenken, produceren en verspreiden van jouw podcast!
Echter kan het ook zijn dat je helemaal niet zit te wachten op iemand die continu over je schouder meekijkt. In dat geval kun je onze apparatuur en expertise ook gewoon los huren.

Podcast set huren (€150,- per dag)
We beschikken over een mengpaneel met hoogwaardige audiorecorder waar vier microfoons en één telefoon (bluetooth) op kan worden aangesloten.
Deze set bestaat uit:

 • Een mengpaneel met vier XLR (audio) inputs en Bluetooth module
 • 4 condensator microfoons
 • 4 vrij instelbare statieven
 • 4 tafelklemmen
 • XLR kabels / stroomkabels etc.
 • Zo kun je met vier personen lokaal in gesprek en kan er tijdens de show tevens worden ingebeld met iemand van buitenaf.

  Alles wordt geleverd in een hardshell koffer.

  Met deze combinatie neem je eenvoudig zelf je eigen aflevering op.

  Podcast opnemen aan onze podcasttafel inclusief geluidstechnicus (€600,- per dag)
  Wil je er zeker van zijn dat de opnames slagen en heb je liever geen omkijken naar de techniek, dan is dit de oplossing.

  Deze set bevat

  • Een tijdslot aan onze podcasttafel in Huissen, Gelderland
  • Maximaal 4 sprekers en één inbelverbinding via Bluetooth
  • Een geluidstechnicus aanwezig om de opnames vast te leggen
  • Altijd goede akoestiek (geen galm of echo)
  • Koffie, thee, water en frisdrank aanwezig
  • Mogelijkheid om tevens videobeelden op te nemen

  Zo kun je jezelf focussen op de inhoud van de podcast, zonder bezig te zijn met de techniek.

  Een gemiddelde podcast duurt pakweg 30 – 45 minuten. Met een slimme planning neem je op een dag meerdere afleveringen op, zodat je voldoende content voor de komende periode hebt. Uiteraard is het ook mogelijk om een dagdeel in plaats van een dag te reserveren.

  Nabewerking bestaande / opgenomen podcast (€85,- per uur)
  Het opnemen van een podcast is één ding. Vaak is er echter ook nog een stuk nabewerking nodig om er een volwaardige show van te maken.

  Het is mogelijk om:

  • Een bestaande podcastaflevering op te frissen
  • Een podcast te voorzien van jingles, advertentieblokken en andere audio effecten
  • Maatwerk jingles te laten maken
  • Voice overs in te laten spreken

   

  We beschikken over hoogwaardige studio monitoren (speakers voor nabewerking) en software om een podcast kraakhelder te laten klinken.

  Daarnaast hebben we een ruime database aan voice-over artiesten voor het inspreken van bijvoorbeeld sponsorberichten.

  Full service podcast management (op aanvraag)

  Heb je de intentie om jouw podcast als verdienmodel neer te zetten, dan is het wellicht interessant om kennis te maken met ons management-programma.

  In dit programma helpen we je actief bij het vermarkten van jouw podcast. We bieden ondersteuning bij het ontwerpen van visuele elementen, helpen je bij het vinden van sponsoren en denken met je mee over aanvullende mogelijkheden.

  Heb je een goed podcast idee?

  Wil je de mogelijkheden voor de productie van jouw podcast met ons verkennen?
  Laat hieronder je gegevens achter en dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

  Eens per halfjaar maken we één seizoen geheel vrijblijvend. Door onderstaand formulier in te vullen ding je automatisch mee voor deze winactie. Succes!

  SAMENWERKEN?

  Onze adviseurs komen graag (virtueel) bij je langs
  om te sparren over jouw content-vraagstuk

  flag
  stars

  Arnhem / Nijmegen

  Primulalaan 2 A1
  6851 TP Huissen
  The Netherlands

  info@justhangloose.nl

  +31 (0)24 848 03 15

  Algemene Voorwaarden

  DOWNLOAD

  Blijf op de hoogte

  Hangloose – Voor digitale groei!

  © 2018 – 2022
  contact-section