fbpx

Podcasts populairder dan ooit

17 oktober 2022 Mehmet Bicilir

Uit de 7e meting van de Markteffect Podcast Monitor blijkt dat podcasts steeds en steeds populairder worden. Bijna de helft van alle Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. Namelijk 49%. Dit zijn bijna 7 miljoen Nederlanders. Er komen niet alleen steeds meer luisteraars bij, maar ook luisteren mensen steeds vaker en langer naar een podcast.

Het onderzoek weergeeft dat 23% van de podcasts luisteraars, vaker en meer zijn gaan luisteren naar podcasts, vergeleken met de vorige meting. Zo luisteren zij nu gemiddeld 5 podcasts in plaats van 4. Ook luisteren zij nu gemiddeld 116 minuten per week naar een podcast in plaats van 100 minuten.

Stijging aantal luisteraars in de toekomst

Het onderzoek verwacht dat het aantal luisteraars in de toekomst op een lijn zal blijven of verwachten zelfs een lichte stijging. 10% van de Nederlandse niet-luisteraars geven aan dat zij zeer zeker in de toekomst wel naar een podcast zouden luisteren. Liefst 48% van de Nederlanders geeft aan dat zij waarschijnlijk in de toekomst zouden gaan beginnen met het luisteren naar een podcast. Uit de vorige meting blijkt dit 5% en 49%. Sinds de vorige meting is het totaal aantal luisteraars met 3% gestegen.

Kansen voor producenten van podcasts

Voor het eerst is er ook onderzoek gedaan naar producenten van podcasts. Uit het onderzoek komen 2 motieven van producenten naar voren. Zij maken een podcast om creatief bezig te zijn en praten graag over onderwerpen die hen interesseren en dat weer te delen met luisteraars. Dit zijn overigens ook de 2 belangrijkste redenen om een podcast te maken.

Jouw eigen podcast maken

Heb jij na het lezen hiervan interesse gekregen om ook een podcast te maken voor je doelgroep? Loop je tegen dingen aan en heb je nog twijfels? Hangloose helpt je hier graag mee. Klik hier om meer te lezen over hoe je een eigen podcast kan maken.

Onderzoek informatie

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijke onderzoeksbureau Markteffect in mei 2022 onder een representatieve steekproef van 1.019 Nederlandse respondenten van 18 jaar of ouder. Het onderzoek onder producenten is ingevuld door 48 producenten.

Meer weten?

Heb je een vraag over het maken van podcasts, dan kun je altijd contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Heb je een vraag of opmerking, dan kun je deze hieronder kwijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SAMENWERKEN?

Onze adviseurs komen graag (virtueel) bij je langs
om te sparren over jouw content-vraagstuk

flag
stars

Arnhem / Nijmegen

Primulalaan 2 A1
6851 TP Huissen
The Netherlands

info@justhangloose.nl

+31 (0)24 848 03 15

Algemene Voorwaarden

DOWNLOAD

Blijf op de hoogte

Hangloose – Voor digitale groei!

© 2018 – 2022
contact-section