fbpx

Videomarketing

Korte, vlotte video’s die jouw boodschap luid en duidelijk overbrengen.
Bij video of videomarketing wordt vaak gedacht aan de bedrijfsfilm van enkele minuten lang. En hoewel dit type video nog vaak wordt ingezet, neemt de populariteit van korte, krachtige video’s flink toe.

Veel advertentieplatformen hanteren bijvoorbeeld een maximumlengte van 15 seconden per video. Niet gek, want de online concentratieboog van consumenten is ontzettend kort. Als bedrijf “vecht” je als het ware om de aandacht van de consument.

Goed nieuws
Video is een prachtig middel om de strijd om de aandacht van jouw potentiële klant aan te gaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat men 27x meer geneigd is om op een video advertentie te klikken, dan op een statische afbeelding (foto). Daarentegen zijn er verhoudingsgewijs nog niet veel bedrijven die actief met videomarketing bezig zijn. Een mooie kans dus!

Een bijkomend voordeel van korte video’s, is dat je op één draaidag – uiteraard afhankelijk van het type productie – tot wel 15 video advertenties kunt produceren. 15 verschillende video’s die je in kunt zetten om jouw bedrijf, product of dienst bij jouw doelgroep onder de aandacht te brengen.

Video-feitjes

Dagelijks wordt er meer dan 500 miljoen uur video bekeken op Youtube

De kans dat jouw video wordt gedeeld is 1200% hoger dan tekst en afbeeldingen bij elkaar

Mensen zijn 27x eerder geneigd om op een video-advertentie te klikken dan op een statische advertentie (afbeelding/tekst)

Beeld, tekst en geluid

Op internet is de concentratieboog ontzettend kort. Op Youtube kun je bijvoorbeeld video-advertenties (pre-roll ads) in veel gevallen na 5 seconden al wegklikken. Wil je dus adverteren op Youtube, dan is het van belang dat jouw product/bedrijfsnaam/boodschap in de eerste 5 seconde is getoond.

En niet alleen in beeld
Ook geluid speelt een ontzettend grote rol bij de totaalbeleving van een video. Zowel passende muziek als geluidseffecten trekken de kijker jouw video in.
Zelfs een juist gekozen stilte kan in dat geval nadruk leggen op een onderdeel uit jouw video. Bekijk hierboven het voorbeeld van onze eigen video – en luister naar de muziek, geluidseffecten en de geplande stilte.

Wij helpen bedrijven bij het effectief inzetten van video, met de verschillende distributiekanalen in gedachte. Zo maakt jouw video – en eventuele video advertentiecampagne – de meeste impact!

Ontvang 10 #videomarketing tips per mail

Speciaal voor bedrijven die op zoek zijn naar korte, krachtige marketingvideo’s hebben we een brochure ontwikkeld met daarin 10 videomarketing tips.
Vul het onderstaande formulier in en je ontvangt deze brochure binnen enkele minuten per mail.

Heb je de brochure binnen +/- een uur nog niet ontvangen, check dan even je spambox. Het wil nog wel eens gebeuren dat automatisch gegenereerde mail onbedoeld in de spamfilter terecht komt.

SAMENWERKEN?

Onze adviseurs komen graag (virtueel) bij je langs
om te sparren over jouw content-vraagstuk

flag
stars

Locatie Nijmegen

Primulalaan 2 A1
6851 TP Huissen
The Netherlands

info@justhangloose.nl

+31 (0)24 848 03 15

Blijf op de hoogte

Hangloose – Voor digitale groei!

© 2018 – 2021
contact-section